Boost cybersikkerheden i din virksomhed med disse 5 trin

Boost cybersikkerheden i din virksomhed med disse 5 trin

august 14, 2022 Slået fra Af admini

Cybersikkerhed er noget, der skaber bekymringer hos mange virksomhedsledere, og det er der god grund til: Antallet af databrud er stødt stigende, og alle organisationer kan blive et mål for hackere.

 

Cybersikkerhed kan være svært at navigere rundt i, men den største fejl, som en virksomhedsleder kan begå, er at undervurdere hvor essentiel en gennemarbejdet sikkerhedsindsats er.

Stærk IT-sikkerhed er vigtigere end nogensinde før

 

Organisationer overalt har brug for avancerede sikkerhedsprogrammer til at navigere i det evigt skiftende trusselslandskab. Her er fem trin, som virksomheder burde følge som led i en styrkelse af deres cybersikkerhed. Det er vigtigt at huske på, at alle virksomheder har forskellige slags sårbarheder og risikoniveau, og ens sikkerhedsindsats skal derfor tilpasses, så den passer organisationen bedst muligt.

 

1. Skab en ramme

Kunder, samarbejdspartnere og ansatte er i stigende grad bekymrede for og meget opmærksomme på datasikkerhed. Det er afgørende at holde sig opdateret om den seneste privatlivs-, styrings- og sikkerhedspraksis for at sørge for, alles data er sikret.

 

Man skal have styr på GDPR og have et overblik over alle de tekniske foranstaltninger, der er i ens virksomhed.

 

2. Håndter sårbarheder

Ransomware rammer flere og flere organisationer i dag og er et af de mest almene cyberangreb rettet mod virksomheder. Ransomware-angreb forventes at stige i løbet af de næste to år, og det er derfor vigtigt at kende til alle sårbarhederne i virksomheden, hvad enten det er teknisk, organisatorisk eller noget andet.

 

Ved at håndtere eventuelle sårbarheder løbende, kan I nedsætte risikoen for, at I bliver ofre for ransomware-angreb, eller andre former for cyberangreb, der kan have store konsekvenser.

 

3. Anvend et proaktivt sikkerhedsprogram

For at beskytte sin virksomhed mod risici og sårbarheder, skal man implementere cybersikkerhedstræning, der proaktivt gør alle medarbejdere stærkere i cybersikkerhed.

 

Cybersikkerhedstræning kan bestå af træning med phishing-simulationer og awareness-træning, der øger de deltagendes viden og evner i at beskytte deres virksomhed mod cyberangreb. Det bedste resultat opnås ved at have kontinuerlig træning, der skaber gode og vedvarende sikkerhedsvaner hos alle medarbejdere.

 

5. Udarbejd en hændelses- og responsplan

Ligesom kravet om, at I skal have en brandflugtsplan for jeres kontorbygning, skal I have en hændelses- og responsplan i tilfælde af, at jeres virksomhed bliver ramt af et cyberangreb. En omfattende skriftlig plan udviklet og gennemgået af alle relevante personer i jeres virksomhed er afgørende. Planen bør omfatte en gennemgang af sikkerhedspolitikker for forskellige sikkerhedshændelser og en plan for, hvem der gør hvad og hvornår.

 

6. Udfør en penetrationstest

En årlig penetrationstest (pentest) er den bedste måde at afgøre, om jeres systemer eller netværk har sårbarheder, der skal fikses. Der er mange typer pen-tests, lige fra simple eksterne automatiserede scanninger til dybdegående undersøgelser af alle dele af jeres systemer.