Sådan kombinerer du dit arbejdsliv med et kæledyr 

Sådan kombinerer du dit arbejdsliv med et kæledyr 

juni 22, 2020 Slået fra Af admini

Hvis du er ambitiøs, målrettet og har succes på dit arbejde, kan det lyde besværligt med et kæledyr. Imidlertid er det rart at komme hjem til et kæledyr efter en lang dag på job. Det kan dog virke uoverskueligt. For hvordan kan du være hjemme og passe dit kæledyr, samtidig med at du fortsætter i samme tempo på arbejdspladsen? Det er der naturligvis en løsning på.

Det rigtige valg af kæledyr

At købe en hund er ikke den eneste mulighed, du har for at købe et kæledyr. Et sådan dyr kræver alt for meget pasning og pleje. Der findes heldigvis mange andre kæledyr, der kræver langt mindre tid. Kæledyr, der stadig kan holde dig med selskab.

En kat er et fremragende bud på et dyr, der passer sig selv. En kat kræver nemlig ikke mange gåture i snor. Ja, faktisk slet ingen. En kat sørger selv for at tisse af. Hvis ikke udenfor, så i kattebakken. Derudover kan en kat selv styre at spise, når den har brug for det. Du kan blot stille maden frem om morgenen, inden du tager afsted. En kat har heller ikke brug for samvær og opmærksomhed, som hunden har. Du skal derfor ikke have dårlig samvittighed efter en lang dag. Du skal dog holde øje med, hvis din kat ændrer psykisk eller fysisk adfærd. Hvor lang tid er en kat gravid og anden viden er relevant at opsøge, inden du skaffer dig en kat.

Derfor kan et kæledyr blive en styrke

Der er mange undersøgelser, der viser, at et kæledyr kan have positiv effekt på dit arbejdsliv. Et kæledyr er nemlig ikke kun arbejde. Det giver også meget igen. Udover at bekæmpe ensomhed, så kan et kæledyr også nedsætte dit stressniveau. Bare 10 minutter hver aften i selskab med et kæledyr kan give den ro, du har brug for til at koble af efter arbejdsdagen.

Hvis du kan nedsætte dit stressniveau, kan du også præstere bedre på dit arbejde. Vores evne til at præstere i arbejdssituationer handler ikke nødvendigvis om at arbejde hårdere. Faktisk kan du forbedre dig markant ved at restituere din hjerne.