Fordele ved at være freelancer

Fordele ved at være freelancer

januar 19, 2021 Slået fra Af admini

Overvejer du at starte eget og køre solo som freelancer? For at motivere dig til at ture tage springet ud som freelancer har vi opsummeret nogle fordele med at være freelancer.

Stor frihed og fleksibilitet som freelancer

Som freelancer har du mere frihed og fleksibilitet end fuldtidsansatte på en arbejdsplads. Hvor stor frihed du har som freelancer, afhænger dog meget af hvilken type freelancer du er.

Hvis dine freelance ydelser kræver, at du skal være fysisk til stede, vil den frihed og fleksibilitet som er forbundet med freelance naturligvis være mere begrænset. Hvis du eksempelvis er en freelance tømrer, elektriker, blikkenslager, maler eller låsesmed bliver du nødt til at komme ud af sengen og arbejde på en bestemt arbejdsplads hver dag ved dine kunder. Det er endda meget sandsynligt, at du har en chef som du skal referere til hver dag.

På den anden side, hvis du er en online freelancer, så er det svært at finde et erhverv der har mere frihed og fleksibilitet. Du er din egen chef og du kan sidde og arbejde i hele verden.

Måske er du en freelance tekstforfatter, SEO-specialist, oversætter eller webdesigner. Som online freelance kan du arbejde i hele verden og det er jo en enorm frihed i sig selv. Men det giver dig selvfølgelig også nogle andre udfordringer. Langt fra alle er i stand til at håndtere den frihed. Med stor frihed kommer nemlig også et stort ansvar!

Hvad er udfordringerne med alt frihed som freelancer

Som freelancer skal du være selvstændig, arbejdsom og professionel for at kunne nyde friheden samtidig med at du formår at arbejde effektivt. Når du ikke er tvunget til at stå op, kan du nemt komme ind i en dårlig vane med at gå sent i seng og sove længe og komme til at hygge lidt for meget.

 

Som freelancer har du fuldstændig kontrol over dit arbejdsliv

Du har fuldstændig kontrol over dit eget arbejdsliv og arbejdsopgaver som freelancer. Ingen anden end dig selv bestemmer hvilken slags opgaver som du påtager dig.

Selvfølgelig kan du ikke bare forvente fra starten af at du kommer til at være i den luksuriøse situation, at du bare kan “vælge og vrage” mellem opgaver som du finder interessante. Det kan sagtens være nødvendigt for dig at udvide din horisont og tage et arbejde lidt uden for dine normale områder, for at få tjent nogle penge.  Men i sidste ende er det kun dig, der beslutter hvad du gerne vil arbejde med, og hvilke kunder som du vil damarbejde med.

 

En dygtig freelancer er altid opsat på at vise sig fra sin bedste side over for nye kunder. Det første indtryk er altid afgørende. Det i sig selv, er med til at give god motivation, da de fleste forstår vigtigheden af at skabe et godt førstegangsindtryk, hvis man ønsker at opbygge langsigtede relationer med sine kunder.

 

Selvrealisering som freelancer

Få ting i livet er så tilfredsstillende som at følge sine egne drømme. Hvis du er en selvstændig freelancer, har du højst sandsynligt valgt det, fordi du har haft en drøm om at blive din egen chef. Et liv som selvstændig og uafhængig er forståeligt attraktiv for mange.