Guide: Derfor kan det betale sig med en ergonomisk mus

Guide: Derfor kan det betale sig med en ergonomisk mus

januar 6, 2020 Slået fra Af admini

De fleste virksomheders arbejde foregår i dag hovedsageligt på computeren. Hvis du er en af de mange danskere, der bruger det meste af din arbejdsdag på kontoret foran computerskærmen, kan du spare dig selv en del smerter og bekymrer i fremtiden ved at anskaffe dig en ergonomisk korrekt computermus. En ergonomisk mus er nemlig designet med formålet at forebygge smerter og skader i hænderne og skuldrene. Derudover er de særligt udviklet med henblik på at blive brugt i lange perioder ad gangen, fx i løbet af en lang arbejdsdag.

Hvordan forhindrer de skader?

En typisk ergonomisk mus adskiller sig markant fra en konventionel USB-mus. Først og fremmest er en ergonomisk mus beregnet til at blive sat i forlængelse af tastaturet, så du har musen foran kroppen, i stedet for at have den placeret i siden, så du er nødt til at sidde i en unaturlig stilling. Derudover har ergonomiske muse også en form for håndledsstøtte til venstre hånd, som kan bruges, når du ikke taster på tastaturet. Med dette har du både håndled og skuldre i en afslappet stilling, så du undgår belastning og udmattelse. Overordnet set minder en ergonomisk mus på visse punkter om standardmusen på en bærbar computer, da du sidder med musen foran dig, men samtidig er de ergonomiske muse som regel mere hurtige og effektive at navigere rundt med.

Beskytter ikke kun håndled

Selvom vi ikke nødvendigvis tænker over det i løbet af arbejdsdagen, så påvirker den mus, vi bruger, faktisk en stor del af vores kropsstilling. Brug af en traditionel mus medfører typisk, at man sidder med ophævede, anspændte skuldre. Samtidig er fingrene ikke maksimalt afslappede, hvilket også kan medføre udmattelse og efterfølgende smerter. Derfor har en ergonomisk mus ikke blot en indvirkning på dine håndled, men også bl.a. skuldrene og fingrene.

Andre fordele

Mange ergonomiske muse er ikke designet med henblik på din sundhed alene. Mange af dem er også udviklet i et tiltalende design, og har indbyggede genvejstaster og let navigation på computeren. Tag et kig på det brede udvalg over ergonomiske og funktionsrige muse i forskellige prisgrupper på Ergonomien.dk.
Udover de basale funktioner på en computermus har nogle af produkterne også øvrige genvejstaster som fx muligheden for at kopiere og indsætte med ét klik, i stedet for at bruge tastaturet. Dette kan være en stor tidsbesparelse, hvis dine daglige arbejdsopgaver indebærer tekst- eller billedarbejde