Hjælp til valg af A-kasse

Hjælp til valg af A-kasse

april 12, 2019 Slået fra Af admini

Hvorfor skal man have en A-kasse?

En A-kasse hjælper dig i de svære tider hvor du ikke får indtægter andre steder fra. Mister du dit job er det derfor ej god ide at stå i en a-kasse, og kunne modtage dagpenge, mens du leder efter et nyt arbejde.

Dagpengesatserne er ens i alle A-kasser. Det betyder at du er sikret det samme beløb uanset hvilken a-kasse du vælger. I 2014 er højeste dagpengesats fastsat til 815 kr. pr. dag, for fuldtidsforsikrede medlemmer og 543 kr. pr. dag for deltidsforsikrede. Du kan læse mere om dagpenge og hvordan de beregnes her

Hvilken a-kasse skal man vælge?

Der kan være rigtig mange faktorer der spiller ind når man skal vælge en a-kasse. Vi mener at det vigtigste for de fleste er at de er sikret økonomisk hvis uheldet skulle være ud og de mister deres job. Hvis dette er tilfældet kan man vælge en hvilken som helst a-kasse, da de alle er underlagt samme regler hvad angår dagpenge og dagpengesatser. I dette tilfælde vil prisen og andre medlemmers tilfredshed være det vigtigste.

I tabellen ovenfor har vi listet nogle af de billigste a-kasser og som har fået gode bedømmelser af deres medlemmer. Her kan du finde en a-kasse både til lønmodtagere og selvstændige, og flere af dem optager medlemmer fra alle faggrupper.

Hvor meget kan jeg få i dagpenge?

I 2014 er den højeste dagpengesats 815 kr. pr. dag. Dette svarer til en månedlig brutto på 16.300 kr. i 4-ugers perioder og 20.375 i 5-ugers perioder. Der er ca. en 5 ugers periode, hver 3. måned, men det kan svinge lidt år for år.

For at få den højeste dagpenge sats skal du minimum have haft en indtægt på 21.320 kr. pr. måned i de sidste 3 måneder, der bruges som beregningsgrundlaget.

Som deltidsforsikret kan du maksimalt få 543 kr. pr. dag.

Billige A-kasser – oversigt


Klik her for at læse resten af beskrivelsen.

Der findes godt 30 a-kasser i Danmark. A55 hjælper dig med at finde de billigste a-kasser, også kaldet arbejdsløshedskasser. Der findes både faglige og tværfaglige arbejdsløshedskasser. De tværfaglige er som regel de billigste, og det er også dem vi har repræsenteret i listen herover.