Pas på firma-bilen med disse tips

Pas på firma-bilen med disse tips

november 12, 2019 Slået fra Af admini

I løbet af en travl hverdag tænker vi nok ikke så meget over, hvordan vores bil  har det. Vi står tidligt op om morgenen, sætter os ind bag rattet og triller på arbejde. Når vi endelig har fri, sætter vi os tilbage i bilen og skynder os hjem, så hurtigt som trafikken og færdselsloven tillader det. Og når bilen endelig holder i garagen derhjemme, kan det ikke gå hurtigt nok med at få røven i sofaen, benene op og tændt for fjernsynet. Men faktisk kan vi gøre os selv, bilen og vores pengepung en tjeneste ved at pusle lidt om bilen i ny og næ.

Pas godt på din bil

Man behøver ikke være uddannet bilmekaniker for at være god ved sin bil. Faktisk kan man gøre en stor forskel ved at huske på de ting, man lærte, da man tog sit bilkørekort. Hvis du tænker tilbage, stod du sikkert sammen med din kørelærer og kiggede under motorhjelmen på bilens motor mere end én gang. Måske var du en af de heldige, der til køreprøven blev bedt af den motorsagkyndige betjent om at udpege de vigtigste dele af motoren? Selvom det måske er længe siden, kan du forhåbentlig huske, at det vigtigt at kontrollere olien.

Hold øje med motorolien

Som tommelfingerregel plejer mekanikere at sige, at olien skal skiftes en gang om året. Hvis du kører meget – f.eks. i en firmabil – kan det være, den skal skiftes oftere. Selv om du sikkert foretrækker at lade din mekaniker skifte olie, bør du stadig selv sikre dig, at din bil har rigeligt med smørelse. Inden et olietjek skal du parkere din bil et plant sted. Ellers kan du ikke lave en korrekt måling. Vent til motoren er afkølet, inden du åbner kølerhjelmen. Først skal du sikre dig, at motoren ser tør og ren ud. Hvis der siver olie fra tanken ud over motoren, kan det udgøre en brandfare, når du starter motoren. Hvis alt ser ordentligt ud, tager du oliepinden op og tørrer den ren med en klud eller et stykke papir. Stik oliepinden tilbage i tanken og træk den op igen. Nu kan du aflæse oliestanden, som helst skal stå mellem max.- og min.-mærkerne på pinden. Gør den det, er der nok olie på bilen, og du kan trygt sætte dig bag rattet, når hverdagen og myldretrafikken kalder igen.