Sådan minimerer du omkostningerne til firmabilen
Har du en bil i firmaet, så har du selvfølgelig en interesse i at minimere omkostningerne til den. Det er dyrt at holde en bil kørende. Alle de udgifter, der er ved firmabilen, skal tjenes ind. Så det kan betyde ekstra arbejde. Minimerer du omkostningerne mest muligt, vil det dog betyde mindst muligt ekstraarbejde eller et større overskud.
Den helt store investering i forhold til firmabilen er ved anskaffelsen. Sørg for at se dig godt for her. Overvej nøje, hvad bilen skal bruges til, og hvor meget den skal bruges. Det kan have en betydning i forhold til, om du bør købe eller lease.
Undersøg markedet, når du har fundet ud af, om det bedst kan betale sig at købe eller lease bilen. Det kan godt betale sig at bruge noget tid på at finde det bedste tilbud.
Løbende udgifter
Når bilen først er anskaffet, så er det de løbende udgifter, der tynger. Der skal fyldes benzin på den, og den skal vedligeholdes og eventuelt repareres en gang imellem.
Du kan sørge for at tanke benzin, når det er billigst. Benzinpriserne svinger meget, men holder du lidt øje med dem, kan du finde de bedste tidspunkter. Så kan du fylde tanken op, når det er billigst.
Se den løbende vedligeholdelse som en investering, der hjælper dig til at undgå dyre reparationer. Send bilen til serviceeftersyn, når det er nødvendigt. Bliver den vedligeholdt godt, så kan du regne med færre reparationer.
Du bør altså ikke spare serviceeftersynet væk, men du kan godt finde en god pris på det. Find den bedste pris på et serviceeftersyn hos Autobutler.dk.
Løbende udgifter
Er du ansat og har firmabil til rådighed, så kan du også minimere udgifterne ved at tænke dig om. Start med at få helt styr på, hvad reglerne er. Spørg din arbejdsgiver om, hvad du må og ikke må i bilen.
Når du ved, hvad der er tilladt fra din arbejdsgivers side, så bør du sætte dig ind i skattereglerne. Du bliver beskattet af firmabilen, men du har måske nogle muligheder for at trække udgifter fra i skat. Sæt dig derfor også ind i skattereglerne.