Typer af briller der kan gøre dit liv nemmere

Typer af briller der kan gøre dit liv nemmere

marts 10, 2022 Slået fra Af admini

For mange er briller ikke bare briller. Der er mange typer briller, der kan bidrage til din livskvalitet og andre dele af dit liv, der ikke bare er den klassiske brille. To gode eksempler er lupbriller og prismebriller, der begge er en slags udvidet brille, der har særlige funktioner, der åbner nye muligheder og bidrager til ergonomi. Mange tusind danskere nyder godt at dansk producerede lupbriller og prismebriller, der giver synsmæssige gevinster på mange måder.

Hvad er lupbriller?

Lupbriller er briller der indeholder en ekstra komponent, en lup, i hvert glas. De er særligt fremstillet til læger og tandlæger, der har brug for et skarpt og sikkert syn. Lupbriller forstørre de ting du kigger på med stor skarphed, og tillader dig at se alle detaljerne, og de har en stor dybdeskarphed og synsfelt.

Derudover bidrage de til ergonomi, fordi du ikke behøver læne dig tættere på din for at se dem skarpere. Derved kan du sidde i en behagelig arbejdsposition, og behøver ikke rykke rundt på dig selv, for at opnå et ordentlig overblik over dit arbejde. Lupbriller er altid individuelt lavet, og passer perfekt til dit syn og din fysik, så du er garanteret et fejlfrit resultat.

Hvad er prismebriller?

Prismebriller er en anden type brille, der har særlige fordele og funktioner. Modsat lupbriller er prismebriller en brille der er lavet sådan at den flytter genstanden i forhold til dit syn. En genstand vil være flyttet enten horisontalt eller vertikalt i forhold til den vinkel man ville se fra uden brillen; verden er således rykket, og man kan f.eks. se ned af ens krop, selv om man ligger ned og kigger op af loftet, fordi ens syn er forskudt af en prisme.

Prismebriller bruges særligt hvis man har lammelser i de muskler der gør øjnene bevægelige, da prismebriller tillader en af se ting der ikke er direkte foran en, hvorved de kan “flytte” ens syn, uden man behøver rent fysisk at bevæger dem med muskler. Derfor er prismebriller en stor hjælp for mange.

Der findes også prismebriller til folk der lider af dobbeltsyn, hvilket kræver virkelig meget energi for hjernen at rette op på, hvilket kan resultere i hovedpine. Hvis du føler at du tit har hovedpine, kan det være du skal kontakte en optiker, og finde ud af om du har dobbeltsyn. Hvis du har dobbeltsyn, kan en prismebrille hjælpe dig.

Der findes mange andre måder at hjælpe dit syn på

Nogle gamle mennesker vælger at bruge en lup når de skal se ting tæt på, f.eks. hvis de skal læse eller løse krydsord. Dette er også en måde at hjælpe sit syn på, der ikke er den traditionelle brille. Man kan også vælge at få en laseroperation der kan korrigere ens synsfejl – for nogle lyder det skærmende, men mangler vælger at få den slags operationer, og det er helt sikkert.