Internettet – en invasiv art

Internettet – en invasiv art

november 10, 2020 Slået fra Af admini

I dyreverdenen taler man om invasive arter. Det er arter, der invaderer et nyt område og fylder så meget, så de udrydder de andre arter der er der. De invasive arter er et problem i dyreverdenen, så nogle steder bliver der arbejdet på at holde dem nede.

Tænker vi et øjeblik på termen som lidt bredere, så er internettet en invasiv art. Det er selvfølgelig ikke en dyreart, men det udbreder sig invasivt.

Internettet er nok kommet for at blive. Men på grund af det er der andre ting, der stille og roligt forsvinder. Vi holder op med at bruge dem, fordi internettet tilbyder et smartere alternativ.

Tilgængeligt for alle

Internettet er blevet tilgængeligt for alle. Man kan nemt finde en internet udbyder, der kan sørge for, at man får forbindelse i sit hjem. Det er også standard i dag, at der er data med i mobilabonnementer.

Selvom man ikke har en smartphone eller en forbindelse i sit hjem, så har man stadig adgang til internettet. På biblioteker, visse caféer og skoler rundt omkring i hele landet kan man sætte sig ved en computer og hoppe på internettet.

Udrydder andre arter

Internettet byder på mange smarte funktioner. Vi kan høre musik, shoppe tøj og købe dagligvarer, bladre i et kæmpe bibliotek af viden og meget mere. Vi kan endda se tv via internet.

Alle de smarte funktioner gør, at andre arter bliver truet. Man kan ikke længere finde et fjernsyn i ethvert dansk hjem, fordi mange efterhånden kun ser programmer på deres computer eller tablet. Mange musikere har udtrykt, at det er problematisk for dem med de gratis musikstreamningtjenester. Måske går der heller ikke ret mange år, før dagligvarebutikkerne bliver nødt til at lægge om og satse mere på hjemmelevering?

Internettet har mange fordele

Det er selvfølgelig ikke kun dårligt med internettet. Der er rigtig mange fordele ved det. Det gør flere ting tilgængelige for flere mennesker og bringer os sammen. Det gør mange opgaver nemmere og muliggør nogle ting, som ellers ikke ville kunne lade sig gøre.

Internettet er smart, og det er da også derfor, det er kommet til at fylde så meget i vores samfund. Fordi det har mange fordele. Spørgsmålet er, om vi skal gøre lidt mere for at undgå, at internettet udbreder sig så invasivt. Skal vi gøre mere for at holde fast i de ældre teknologier og de traditionelle måder at gøre tingene på? Det er en ting, det er værd at tænke lidt over.