Hvad koster det at oprette en erhvervskonto?

Hvad koster det at oprette en erhvervskonto?

juni 26, 2021 Slået fra Af admini

Hvis du har læst med inde på Facebook eller Amino (forum for iværksættere i Danmark), så er du måske stødt på ordet “erhvervskonto”. Det er en konto i banken til selskaber, som er oprettet i selskabets navn. Det er altså ikke dine egne penge, der står på kontoen. Grunden til at man differentierer mellem en personlig konto og en erhvervskonto er, at man ikke må blande personlig økonomi ind i en virksomhed.

 

Har du derfor en virksomhed, skal du have en erhvervskonto. Der findes mange forskellige banker i Danmark, og de har mange forskellige priser. Hvordan finder man så den billigste? Det mest simple råd er at undersøge markedet og finde ud af, hvad der passer til ens behov. Hvis du vil have et hurtigt overblik over alle vejledende priser på erhvervskonti i Danmark, så kan du finde det på hjemmesiden her.

 

Opret en gratis konto hos Wise

Det er i skrivende stund ikke muligt at få en gratis erhvervskonto i Danmark, men det kan man i udlandet. Hvordan fungerer det så? Det fungerer på samme måde som i Danmark, og du har også muligheden for at få et kort med firmanavn på, så du kan bruge penge derfra.

 

En Wise erhvervskonto giver dig muligheden for at have forskellige valutaer på dine konti. Det kan være meget smart at have både DKK, EUR og USD stående, da mange virksomheder til daglig bruger alle 3 eller modtager betalinger med alle 3 valutaer.

 

Gebyrerne er meget lave, og det har kunderne også fundet ud af. Wise er vokset rigtig meget i de sidste par år. I starten hed de faktisk TransferWise, men har skiftet navn til bare Wise – måske fordi de ikke kun arbejder med overførsler længere.

 

En af ulemperne ved Wise er, at det som udgangspunkt ikke er muligt at få den som NemKonto og dermed modtage penge fra det offentlige. Visse personer mener dog at det er muligt ved at udfylde en formular og sende den ind til NemKonto. Har du derimod en dansk erhvervskonto i en dansk bank, har du ikke samme problem, da det fungerer helt automatisk.

 

En anden fordel ved Wise er, at du får et amerikansk kontonummer, som du kan bruge på Paypal og til at modtage betalinger i USD. Dette er specielt en fordel, hvis du har amerikanske kunder. Du kan også linke dit Wise kort med Paypal, så du kan bruge penge på Wise igennem Paypal uden at skulle betale gebyrer for veksling af valuta til Paypal. Det er meget smart, og en del virksomheder gør det hver dag.

 

Det er helt gratis at oprette en erhvervskonto hos Wise, men det koster omkring 200 kroner at få internationale kontooplysninger. Dette er dog et meget lavt gebyr i forhold til de danske banker.